Luster, de nieuwe parel aan het Vrijthof

Je bent niet in Maastricht geweest als je het Vrijthof niet hebt gezien. Althans, als toerist zijnde. Als locals skippen we ‘m meestal. Gewoon omdat ieder restaurant en café hier op elkaar lijkt (iets met saté en zo). Tot vorige week. Want toen moesten we precies op dat grote plein zijn. Daar ligt sinds kort namelijk een nieuwe parel. Luster it is. Wat letterlijk ‘de glans van de parel’ betekent. Zij doen juist heel iets anders dan al die anderen. En bij die glanzende parel mochten wij proeven.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Je moet even zoeken tussen het rijtje aan cafés op het Vrijthof. Maar als je ‘m eenmaal hebt gevonden, kan het avontuur beginnen. Daar ligt ‘ie dan: Luster. Loop je via het terras naar binnen – want we raden je aan even door te lopen – wil je eerst even rondkijken. Er is namelijk veel te zien. En te beleven, dat ook. Overal in het restaurant hangen spiegels. Inclusief ‘Luster tekening’. Stel je dit voor in combinatie met roestkleurige velvet banken, retro stoelen, een enorme olijfboom en jazzy lounge muziek op de achtergrond. Dan ben je verkocht. Of beter gezegd verliefd. En dan hebben we het nog niet gehad over de bar. Want ook dat is een ware parel. Niet alleen omdat de barmannen hier de lekkerste cocktails voor je shaken. Maar ook vanwege de enorme kroonluchters en flessen drank die vanaf de wand shinen. Genoeg over het interieur, we komen tot de kern: the food.

Sorry Loek

Na het interieur volledig in ons te hebben opgenomen, nemen we plaats aan een van hun tafeltjes. We starten met een Luster martini. De ‘pornstar martini’ look a like. Met vanille vodka, passievrucht en een glaasje prosecco on the side. En we beginnen meteen goed. Want dit is onze all time favorite cocktail. Terwijl we optimaal aan het genieten zijn van onze cocktail, worden de eerste ‘sharing dishes’ op tafel gezet. Zalmcarpaccio, tonijntartaar met avocado, dukkah (Egyptische mengsel van kruiden en noten) en wasabi crème en arancini’s – een soort risottoballetjes – met pecorinakaas. Loek Rekko – de eigenaar van Luster – raadt ons aan om niet alles helemaal op te eten. Want er komt hierna nog heel veel meer. Eindresultaat: lege borden. Sorry Loek, maar die tonijntartaar was toch écht heel lekker. En de zalmcarpaccio eigenlijk ook en die balletjes al helemaal.

Lees meer op Foodies Maastricht

Geef een reactie